DUWTJE TOOLKIT

 

3 TOOLS IN 1 KIT VOOR ELKE GEDRAGSEXPERT
Gratis voor deelnemers van de Expert Opleiding en driedaagse masterclasses

De Duwtje Toolkit is ontstaan uit een mix van Sociale en Economische Psychologie, Design Thinking en Nudging. Het helpt je achtergrondkennis te verzamelen die voor gedragsverandering noodzakelijk is. Maar nog veel belangrijker: het leert je vaardigheden en methoden om creatieve én effectieve oplossingen te bedenken.

 

1

DUWTJE BOEK

Het boek loodst je met een gedragsanalyse door ons irrationele brein op zoek naar aanknopingspunten voor interventies. Daar blijft het niet bij, want we inspireren je met 20 technieken voor verandering om ideeën te genereren. Uiteindelijk komt het allemaal samen in een heus Duwtje Concept met tips & tricks voor de effectmeting.

2

TECHNIEKENKAARTJES

20 Technieken voor verandering gedrukt op kwalitatief zwaar karton in een linnen zakje. De Duwtje Toolkit is ontstaan uit een mix van Sociale en Economische Psychologie, Design Thinking en Nudging. Met 20 technieken inspireren we je om ideeën te genereren voor gedragsverandering.

3

VERANDERGRAFIEK

Hoe meer informatie je hebt verzameld, hoe lastiger het is om keuzes te maken. Maar daar hebben we iets op bedacht: de verandergrafiek. Alle knoppen van het gedragsmodel (zoals inertia, omgeving, sociale norm etc.) worden gescoord op de mate van het effect op het doelgedrag en op basis van hoe makkelijk ze te veranderen zijn vanuit jouw rol, zodat je makkelijk orde in de chaos kunt creëren.